Moleküler Beslenme, Nutrigenomik Eğitim Programı

BÜYEM Seminer Salonu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

Kesin Kayıt
Kontenjan henüz dolmadı.
> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

MOLEKÜLER BESLENME NUTRİGENOMİK

16  – 17 KASIM 2019

Mesleğinizi gelişen nutrigenomik biliminin yeni ve güncel bilgileriyle derinleştirmek, gücünü yiyeceklerden alan sağlıklı beslenmenin anahtarı yenilikçi bir beslenme sistemi ile tanışmak ve en önemlisi hastalarınıza, danışanlarınıza ve belki de yakınlarınıza bu bilgilerin ışığında yardımcı olmak için bu programa katılmalısınız.

Yiyecekler vücudumuza sadece kalori ve besin değil aynı zamanda metabolizma ve genlerimizi hızlı bir biçimde değiştirebilen bilgiler de veriyor. Yiyeceklerimizdeki bu bilgiler genlerimizi oluşturan DNA moleküllerinin anlayacağı bir lisanı kullanarak onlarla iletişime giriyor. Genomik biliminde hızla kazanılan bilgi birikimi sayesinde daha iyi anlamaya başladığımız besin-gen iletişimi sonucunda genlerimizin anlatımında oluşan değişikliklerin mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmak, mesleğinizi zenginleştirmek, alt yapınızı ve bilgilerinizi derinleştirmek isterseniz bu eğitim tam size göre.

İÇERİK:

• Genetik bilimi: Genler nedir, nasıl çalışır? İnsan genomunun anatomisi. Bizi birbirimizden ayıran moleküler farklılıklar.
  • Nutrigenetik & Nutrigenomik beslenme: Yiyecekler genetik yapınıza göre metabolizmanızı nasıl etkiliyor? Yediklerinizin genleriniz üzerine olan etkilerini nelerdir? Nutrigenetik ve Nutrigenomik biliminin yeni ve güncel bilgileri.
  • Mikrobiyom: Vücudunuzdaki trilyonlarca mikroorganizmanın dengesi ve sağlığınız üzerine etkileri. Bağırsak florasının nurtigenetik ve nutrigenomik etkileşimleri.
  • Epigenom & Beslenme epigenomiği: Besin-gen iletişimi sonucunda genlerimizin anlatımında oluşan değişiklikler ve mekanizmaları.
  • Biyoaktif yiyecekler: Besin-Gen iletişimde aktif olan yiyecekler ve örnek mekanizmalar. Biyoaktif yiyeceklerin fonksiyonel bileşenleri. Enflamasyon, obezite, diyabet ve kalp damar hastalıklarına biyoaktif yaklaşım.
  • Nutrigenomik mutfak sanatı ve tarifler: Nutrigenomik biliminin yeni ve güncel bilgileriyle sağlıklı beslenmenin anahtarı yenilikçi bir beslenme sistemi ve tarifler. Nutrigenomik mutfağın pratik uygulamaları hakkında bilgiler.

KİMLER KATILABİLİR: Bu eğitim tüm doktor, diyetisyen, biyolog, moleküler biyolog, eczacı, fizyoterapist, hemşire, psikolog, sağlık ve fen bilimlerine meraklı herkese açık bir eğitimdir. Bu branşlarda herhangi bir üniversitenin son sınıfında öğrenci olanlar da eğitime katılabilirler.

GÜN ve SAATLER : Cumartesi & Pazar / 09.30 - 17.30  (Toplam 16 saat)

Ücret : 2.950 TL (KDV dahil) Ödemeler Axess, Bonus ve Shop & Miles Card’larına 1 peşin artı 5 taksit olarak

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
16/11/2019 09:30 - 17:30 BÜYEM Genetik Bilimi/Genler Nedir?/ Nasıl Çalışır /Nutrigenetik Beslenme İnsan Genomunun Modern Beslenmeye Adaptasyon Süreci Prof. Dr. Esra Battaloğlu
17/11/2019 09:30 - 17:30 BÜYEM Mikrobiyom /Epigenom/Biyoaktif Yiyecekler/Nutrigenomik Mutfak Sanatı Prof. Dr. Şükrü Tüzmen, Emine Sporel Özakat, Ph.D.