BOUN101 Online Lise Yaz Okulu 2. Dönem - Siber Güvenlik

Zoom Çevrimiçi

Kesin Kayıt
Kontenjan henüz dolmadı.
> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

SİBER GÜVENLİK

Doç. Dr. Bilgin Metin

Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Siber Güvenlik

Siber Güvenlik dijitalleşen dünyada hem şirketler hem bireyler için çok kritik bir hale geldi. Bu durum nasıl ortaya çıktı kısaca bakalım.  İnternet ağı ilk çıktığından bu yana hem sosyal hem teknolojik hem de ekonomik manada çağımızın en büyük değişikliklerini tetiklemiştir. Sosyal Medya yüzünden insanlar büyük zamanlarını bilgisayar veya cep telefonları üzerinde geçirebilmektedir. Internet üzerinden satış yapan siteler yanı sıra bu sosyal medya platformları üzerinde verilen reklamlar sayesinde, e-ticaret dünyada farklı boyutlara gelmiştir. Artık web sitesi olmayan şirket yok gibidir. Bu web siteleri yoğun miktarda kişisel veriler de işlemektedir. İnternet üzerinden e-postalar ve video konferanslar sayesinde tüm firmalar haberleşmektedir. Sırasıyla 3G ve 4G mobil internet teknolojilerinin çıkmasıyla internetin kullanım alanı daha da genişlemiş, bulut bilişim teknolojisi kurumların teknoloji maliyetlerini düşürmeye başlamıştır.  Böylece internet teknolojileri kullanılarak kuruluşların hedeflerine daha hızlı ulaşabilmesi dijitalleşme kavramını ortaya çıkarmıştır. Yani internet teknolojilerine bağlı ekonomik ve sosyal yaşam tarzı bizi siber saldırılara açık hale getirmektedir. Özellikle bugünlerde, hayatımıza giren COVID-19 bu dijitalleşmenin hızı artmış herkes dijital dünya ile çok daha entegre hale gelmiştir.

Bu gereksinimler doğrultusunda Siber Güvenliğe Giriş dersi sizler için tasarlanmıştır. Bu dersi tamamladığınızda şu hedeflere ulaşmanız beklenmektedir.

• Siber güvenlik ile ilgili en temel kavramları öğreneceksiniz
  • Bu zaman kadar yapılan en önemli siber saldırılar neler konuşacağız
  • Hacker filimler gerçek mi? Siber saldırılara uğramak
  • Siber saldırıların temel adımları nelerdir göreceğiz
  • Siber Güvenlik amaçlı geliştirilen Kali Linux işletim sistemini tanıyacaksınız.
  • Uygulamalı olarak temel siber saldırı teknikleri nelerdir göreceksiniz

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen