BOUN101 Online Lise Yaz Okulu 1. Dönem - Optimizasyon ve Algoritmik Düşünme

Zoom Çevrimiçi

Kesin Kayıt
Kontenjan henüz dolmadı.
> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

OPTİMİZASYON VE ALGORİTMİK DÜŞÜNME

Prof. Dr. Tınaz Ekim

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Gittikçe daha karmaşık bir dünyada gittikçe daha zor optimizasyon problemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Lojistik, taşıma, dağıtım, zaman çizelgeleme problemleri bunlardan sadece bazıları. Bir optimizasyon probleminin zorluğu nasıl ölçülür? En iyi çözüm her zaman elde edilebilir mi? Zor problemlerin çözümünde matematiksel modellerden nasıl yararlanılır ve hangi algoritmik yöntemler kullanılır? Bilgisayarlar, zor problemlerle başa çıkmamızda ne kadar yardımcı olabilir? Onların da çözemediği problemler var mıdır?

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
20/06/2022 14:00 - 16:00 Zoom Çevrimiçi Optimizasyon ve Algoritmik Düşünme Prof.Dr.Tınaz Ekim