BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu - Sürdürülebilir Kalkınma101

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs

Kesin Kayıt
1 yer kaldı.
> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Sürdürülebilir Kalkınma101

Dr. Tamer Atabarut

Bahar Özay

Teknoloji ve inovasyon odaklı küresel dönüşümün yaşandığı günümüzde, sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir dünya için, UN SDSN Türkiye, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (BM SKA) doğrultusunda, “Birleşmiş Milletler Gündem 2030” vizyonu ile uyumlu projeler yürütmektedir. Bu çerçevede, ilişik eğitim programı; lise öğrencilerine, sürdürülebilir kalkınma kavramının, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının, BOUN 101 Programı’nda genel olarak aktarılmasını kapsamaktadır.

BOUN 101 kapsamında yürütülecek Sürdürülebilirlik dersi, lise öğrencilerine, sürdürülebilir kalkınma kavramını ve süreçlerini, BM 2030 Gündemini ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarını, örnekler ile aktarmayı; çözüme odaklanarak, yaratıcılık ve girişimciliği teşvik etmeyi ve eğlenceli bir eğitim ortamı sunmayı hedeflemektedir.

Ders 1: Sürdürülebilir Kalkınma Nedir?

• Sürdürülebilir Kalkınma Kavramı Nedir?
  • Sürdürülebilir Kalkınma Kilometre Taşları
  • BM 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Nelerdir?
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Hayatımda Neden Önemli?

Aktivite: SDSN Türkiye Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Tanıyalım Oyunu

Ders 2: Dünyamızı Koruyarak Sürdürülebilir Kalkınmayı Nasıl Sağlarız?

Sosyal, Ekonomik ve Çevre Boyutuyla Sürdürülebilirlik

• “Yeşil Ekonomi”, Dünya ve Türkiye
  • İklim ve Çevre Adaleti (Agroekoloji, Gıda hareketleri)
  • Ne yapmalıyız?

Aktivite: Çevremde Gözlemlediğim bir Gıda Sorunu Hangi Sürdürülebilir Kalkınma Amacı ile Ele Alabilirim?

Ders 3: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Kapsamında İklim Değişikliği,

İklim Değişikliği Bilimi

• İklim Değişikliğinin Sonuçları
  • Biyoçeşitlilik nedir?