BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu - Genler, Genomlar, Sağlığımız

BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu
Genler, Genomlar, Sağlığımız -
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs

> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Genler, Genomlar, Sağlığımız

Prof. Dr. Arzu Çelik

Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi

Gen nedir ve nasıl okunur? Tüm genom çalışmaları neden ve nasıl yapılır? İnsan genomu sirke sineği genomundan nedenli farklıdır? Düzenleyici DNA bölgeleri, zıplayan genler ve kodlamayan RNA'lar nedir? Genomlar değişebilir mi? Hastalıkların anlaşılmasına genomik çalışmaların katkısı nedir? Gen terapisi bir seçenek midir? Kök hücre tedavisi neler vaat etmektedir? Nedir ve nasıl okunur? Tüm genom çalışmaları neden ve nasıl yapılır? İnsan genomu sirke sineği genomundan nedenli farklıdır? Düzenleyici DNA bölgeleri, zıplayan genler ve kodlamayan RNA'lar nedir? Genomlar değişebilir mi? Hastalıkların anlaşılmasına genomik çalışmaların katkısı nedir? Gen terapisi bir seçenek midir? Kök hücre tedavisi neler vaat etmektedir?

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
08/08/2022 13:00 - 15:00 Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Genler, Genomlar, Sağlığımız Prof. Dr. Arzu Çelik