BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu - Veri Bilimine Giriş

BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu
Veri Bilimine Giriş -
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs

> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Veri Bilimine Giriş

Doç. Dr. Serkan Özel

Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi, Matematik Bölümü Öğretim Üyesi

Veri, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Veriyi kullanmak, anlamak ve işlemek hem önemli bir hayat becerisi hem de birçok kariyer yolculuğu için temel gereksinim oldu. Nereye bakarsak veri görür hale geldik. Özellikle bugünlerde, hayatımıza giren COVID-19 salgını ile birlikte her gün verileri takip eder olduk ve bu verileri anlamlandırarak kararlar almaya çalışmaktayız. O kadar hızlı veri üretiyoruz ki insanlık tarihi boyunca üretilen verilerin %90’ı son birkaç sene içerisinde üretilmiştir. Bu kadar çok verinin olduğu dünyada karar vermek eskisine göre çok daha karmaşık bir hal almıştır. Bu verilerden anlamlı bilgi üretmek ise yeni beceriler gerektirmektedir. Hangi alanda çalışırsanız çalışın verilerle uğraşmak durumunda kalacaksınız. Dolayısıyla, sizleri bu yeni dünyaya ayak uyduracak şekilde yetiştirmek için veri bilimini daha erken yaşlarda tanıtma gerekliliği de ortaya çıkmıştır. Veri okuryazarı bireyler yetiştirmek öğretim programları kapsamında yer alması gereken hedefler arasında olmalıdır. Veri bilimi, aynı zamanda matematiğe de yeni bir bakış açısı sunacak niteliktedir. Bu gereksinimler doğrultusunda Veri Bilimine Giriş dersi sizler için tasarlanmıştır. Bu dersi tamamladığınızda şu hedeflere ulaşmanız beklenmektedir.

• İstatistik ve veri bilimi arasındaki farkı anlayacaksınız;
  • Görselleştirilmiş verileri anlamlandıracaksınız;
  • Verilerin nasıl keşfedebileceğinizi öğreneceksiniz;
  • Verilerden örüntüleri nasıl çıkartabileceğinizi öğreneceksiniz;
  • CODAP ile veri analizini keşfedeceksiniz.

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
01/08/2022 13:00 - 15:00 Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Veri Bilimine Giriş Doç. Dr. Serkan Özel