BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu - Optimizasyon ve Algoritmik Düşünme

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs

Kesin Kayıt
5 yer kaldı.
> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Optimizasyon ve Algoritmik Düşünme

Prof. Dr. Tınaz Ekim

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Gittikçe daha karmaşık bir dünyada gittikçe daha zor optimizasyon problemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Lojistik, taşıma, dağıtım, zaman çizelgeleme problemleri bunlardan sadece bazıları. Bir optimizasyon probleminin zorluğu nasıl ölçülür? En iyi çözüm her zaman elde edilebilir mi? Zor problemlerin çözümünde matematiksel modellerden nasıl yararlanılır ve hangi algoritmik yöntemler kullanılır? Bilgisayarlar, zor problemlerle başa çıkmamızda ne kadar yardımcı olabilir? Onların da çözemediği problemler var mıdır?

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
02/08/2022 10:00 - 12:00 Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Optimizasyon ve Algoritmik Düşünme Prof. Dr. Tınaz Ekim