BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu - Kariyer Seçiminde İlk Basamak

BOUN101 3. Dönem Yaz Okulu
Kariyer Seçiminde İlk Basamak -
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs

> Bu eğitim hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kariyer Seçiminde İlk Basamak

Doç. Dr. Sevgi Kesim

Sınava hazırlanırken hedef belirlemek, bu hedefleri tespit edebilir hale getirmek, onlara ulaşmaya yardımcı olacaktır. Bu ders, potansiyelinizin farkına varmanıza, kendinizi tanımanıza ve başarma isteğinizi artırıcı yöntemleri keşfetme sürecinize katkıda bulunacak.  Üniversite ve bölüm tercihi bireyin yaşamındaki en önemli kararlardan biridir. Bunun kişinin hayalleri ve yetkinlikleri ile nasıl uyumlu olacağının keşfi ise maalesef zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte değişen dünyanın yeni kodlarının çalıma hayatındaki etkisini anlamak gelecek planlaması için çok önemlidir. Bu derste, bu sürecin genç için daha anlaşılabilir hale gelmesine yardımcı olacak araçlar verilecek ve geleceğin iş yaşamı ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsedilecektir.  Bu noktada kendilerine bakışları ve soracakları soruları derinleştirerek bireysel bir iç görü sağlamaları sağlanacaktır.  Bu dersin içinde öğrencinin mizacını, güçlü ve zayıf taraflarını, değerlerini ve motivasyon kaynaklarını tespit edebilmek için çeşitli envanterlerden yararlanılacaktır. Ayrıca bu dersin hedefleri arasında, somur örneklerle üniversite ve meslekler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaları, yer almaktadır.

Süre: 6 saat (2 saat x 3 oturum / 50 dk ders + 10 dk mola)

Oturumlar

Tarih Süre Yer Konu Eğitmen
04/08/2022 15:30 - 17:30 Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Kariyer Seçiminde İlk Basamak Doç. Dr. Sevgi Kesim