TARİH 16/11/2019
YER BÜYEM Seminer Salonu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi
Fiyat 2950 TL

Moleküler Beslenme, Nutrigenomik Eğitim Programı

Yiyecekler vücudumuza sadece kalori ve besin değil aynı zamanda metabolizma ve genlerimizi hızlı bir biçimde değiştirebilen bilgiler de veriyor. Yiyeceklerimizdeki bu bilgiler genlerimizi oluşturan DNA moleküllerinin anlayacağı bir lisanı kullanarak onlarla iletişime giriyor. Genomik biliminde hızla kazanılan bilgi birikimi sayesinde daha iyi anlamaya başladığımız besin-gen iletişimi sonucunda genlerimizin anlatımında oluşan değişikliklerin mekanizmaları hakkında bilgi sahibi olmak, mesleğinizi zenginleştirmek, alt yapınızı ve bilgilerinizi derinleştirmek isterseniz bu eğitim tam size göre.

• Genetik bilimi: Genler nedir, nasıl çalışır? Genler nedir, nasıl çalışır? İnsan genomunun anatomisi. Bizi birbirimizden ayıran moleküler farklılıklar.
  • Nutrigenetik & Nutrigenomik beslenme Yiyecekler genetik yapınıza göre metabolizmanızı nasıl etkiliyor? Yediklerinizin genleriniz üzerine olan etkilerini nelerdir? Nutrigenetik ve Nutrigenomik biliminin yeni ve güncel bilgileri.
  • Mikrobiyom Vücudunuzdaki trilyonlarca mikroorganizmanın dengesi ve sağlığınız üzerine etkileri. Bağırsak florasının nurtigenetik ve nutrigenomik etkileşimleri.
  • Epigenom & Beslenme epigenomiği Besin-gen iletişimi sonucunda genlerimizin anlatımında oluşan değişiklikler ve mekanizmaları.
  • Biyoaktif yiyecekler Besin-Gen iletişimde aktif olan yiyecekler ve örnek mekanizmalar. Biyoaktif yiyeceklerin fonksiyonel bileşenleri. Enflamasyon, obezite, diyabet ve kalp damar hastalıklarına biyoaktif yaklaşım.
  • Nutrigenomik mutfak sanatı ve tarifler Nutrigenomik biliminin yeni ve güncel bilgileriyle sağlıklı beslenmenin anahtarı yenilikçi bir beslenme sistemi ve tarifler. Nutrigenomik mutfağın pratik uygulamaları hakkında bilgiler.

KİMLER KATILABİLİR: Bu eğitim tüm doktor, diyetisyen, biyolog, moleküler biyolog, eczacı, fizyoterapist, hemşire, psikolog, sağlık ve fen bilimlerine meraklı herkese açık bir eğitimdir. Bu branşlarda herhangi bir üniversitenin son sınıfında öğrenci olanlar da eğitime katılabilirler.

Eğer size uygun bir program yok ise, buradan ön başvuru yapabilirsiniz.
BÜYEM Seminer Salonu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

Hemen Başvur