LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemi Eğitimi

Niçin LEED Eğitimi?

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) yeşil bina değerlendirme sistemi bu konuyla ilgili Dünya’nın en çok bilinen sistemlerindedir.  LEED sertifikası gayrimenkul sektöründe bilinirliği yüksek, yatırım kararlarını etkileyebilen bir konumdadır. Tasarım ve inşaat süreçlerinde teknik beceri ve tecrübe gerektiren LEED sisteminin doğru ve başarılı uygulanabilmesi için bu konuda yetkin uzmanlara olan ihtiyaç giderek artmaktadır.

Kimler Katılmalı?

Çevre dostu bina tasarımı ve inşaatına ilgi duyan herkese hitap eden bu eğitim özellikle gayrimenkul sektörü ile bağlantılı tüm meslek grupları ve konuya ilgi duyan üniversite öğrencileri için geliştirilmiştir. Ayrıca sınava girip LEED Accredited Professional (LEED AP) olmak isteyenler, bu eğitimden büyük fayda sağlayacaktır.

Eğitim Kapsamı

LEED BD&C v4 ve 4.1 çevre dostu bina sertifikasyon sistemlerinin detaylı olarak ele alınacağı bu eğitimde, LEED kriterleri tek tek incelenecek, gerçek projelerden alıntılar ve örnek hesaplamalar ile katılımcıların sertifika önkoşulları ve puan kazandıran krediler hakkında bilgi sahibi olması sağlanacaktır.

Konu başlıkları:

Sürdürülebilirlik (Küresel Isınma, Enerji Verimliliği, Yerel ve Uluslararası Standardlar)

LEED Süreci (Genel Bilgilendirme, Entegre Süreç, Konum ve Ulaşım, Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzeme ve Kaynaklar, İç Mekan Yaşam Kalitesi, İnovasyon ve Yerel Önem Sırası)

Uygulama (Projelerden Uygulama Örnekleri, Cevap ve Örnek Sorular)