Java ile Programlamaya ve Nesne Tabanlı Tasarıma Giriş

Java programlama dili, hem akademide hem de endüstride en temel yazılım platformlarından biri olmaya devam ediyor.  Bulaşık makinesi kartı programlamadan yapay zeka yazılımı geliştirmeye kadar birçok farklı tarz üretim için geniş desteği olan Java halen en geçerli ve en yüksek maaş sağlayan programlama dilleri arasındadır.

Bu eğitimde Java ile yeni tanışacak kişiler için hem programlamanın temelleri hem de nesne tabanlı düşünüş mantığı kavramsal ve uygulamalı biçimde aktarılacaktır.

Çalışmalar katılımcının kendi bilgisayarında ders esnasında aktif kodlama yaparak öğrenmesini hedeflemektedir. Bunun için güncel Java IDE (Integrated Development Environment) ortamı ve katılımcıların bağlı olacağı özel e-eğitim yazılımı üzerinden etkin şekilde uygulanacaktır.

Eğitime Java ve nesneye yönelik programlama konusunda kendisini geliştirmek isteyenler katılabilir. Eğitim içeriği genel Java konularını adreslerken aynı zamanda yurtdışında eğitim için CS-AP (Computer Science – Advanced Placement) sınavlarına girecek adayların hazırlanma süreçlerine destek olacak şekilde ayarlanmıştır.

İÇERİK: Eğitim çevrimiçi (online) gerçekleştirilecek iki modülden oluşmaktadır. Ders içeriği İngilizce olmakla birlikte anlatım Türkçe gerçekleştirilecektir.

MODÜL 1 (Programlamanın Temelleri - 24 saat/4 hafta):

Bu modülde programlama dillerinin hemen hepsinde evrensel olarak bulunan temel yapılar, kavramlar, ifadeler ve işlemler aktarılacaktır. Bu bölüm katılımcıların Java’nın temel özelliklerini anlamalarına ve aktif kullanmalarını sağlayacak, aynı zamanda Modül 2 içinde gerekli önbilgiyi oluşturacaktır.

İçerik: Input/Output Control; Primitive Types; String Type; Arithmetic, Logic, and Comparison Operators; If-Statements; For, While, and Do-While Loops; Nested Loops; Break and Continue Statements; Creating and Accessing Arrays; Array Variables and Objects; Length; Array Exceptions; Enhanced For Loop; Multi-dimensional Arrays; Local Variables and Scope; Parameters and Return Value; Void Methods; Basics of Javadoc and Inline Documentation; Main Method; Recursive Methods

MODÜL 2 (Nesne Temelli Problem Çözme - 24 saat/4 hafta):

Nesneye yönelik programlama paradigması programcının elindeki problemi özel bir biçimde (nesneler, sınıflar ve onların ilişkileri şeklinde) formüle etmesini gerektirmektedir. Bu modülde katılımcılara bu yetkinliğin kazandırılması hedeflenmektedir.

İçerik: Class and Object Concepts; Inheritance; Data Hiding and Encapsulation; Constructor and Instance Methods; References vs. Values; Pre/Post-conditions and Invariants; toString and equals Methods; This and Static Keywords; Interfaces; Polymorphism; Abstract Classes; ArrayLists; Linked Lists; Sorting; Searching; Algorithm Complexity

EĞİTİM HEDEF KİTLESİ: Gelen öğrenciler lise öğrencisi ya da mezunu ( lisans öğrenciside bu kategoride olacaktır ) Herhangi bir programlama dili bilgisi aranmamaktadır. Eğitim hızlıca temel oluşturup ileri kavramlara geçecektir, bu açıdan katılımcılardan  yüksek öğrenme motivasyonu ve eğitim içerisinde verilecek ödevler/projeler için gerekli zamanı ayırmaları beklenmektedir.

GÜN ve SAATLER: Salı-Perşembe / 17:30-20:30  (Toplam 48 saat)

Eğitim Tarihi: 8 Mart – 28 Nisan 2022

Ücret: 10.368 TL (KDV dahil) Ödemeler Bonus ve Shop & Miles Card’larına 5 taksit olarak uygulanmaktadır. Peşin ödemelerde %5 indirim uygulanacaktır.