İnovasyon ve Girişimcilik Uzmanlık Programı (SINIFİÇİ)

İnovasyon ve Girişimcilik Sınıf İçi Eğitimi Sertifika Programı

İnovasyon ve Girişimcilik Sertifika Programı hızla değişen dünyada, şirketlere ve girişimcilere yenilikçi bakış açısı kazandırmayı, yenilikçi yaklaşımları iş kazanımlarına dönüştürmeyi ve yenilikçi ortamları yönetmek için gereken araç, beceri ve stratejileri öğretmeyi amaçlıyor.

İnovasyon ve Girişimcilik Sertifika Programına Neden Katılmalısınız?

Yeni Fikirler Geliştirme

Bu programla iş planı geliştirme ve yalın girişim yöntemlerini öğrenerek iş fikirlerinizi hayata geçirmeyi öğreneceksiniz.

Uygulayarak Öğrenme

Program boyunca güncel örnekler, vaka çalışmaları ve hayatın içinden stratejilerle uygulanabilir bilgiler edinerek, kısa sürede etrafınızda fark yaratacak, kendinizdeki değişimin farkına varacaksınız.

Uzmanından Öğrenme

Boğaziçi Üniversitesi’nin uzman kadrosunun bilgi birikimi ve yönlendirmeleriyle geleceğinize emin adımlarla ilerleyeceksiniz.

İşinizi Büyütme

Yenilikçi fikirleri açığa çıkarıp kısıtlı kaynaklarla şirketinizi nasıl büyütebileceğinizi, fonlara nasıl ulaşabileceğinizi ve maliyeti azaltıp gelirleri nasıl artırabileceğinizi öğreneceksiniz.

Satış - Pazarlama Stratejileri

Bu programla potansiyel müşterilerinize ulaşmak için gereken pazarlama ve satış stratejilerini öğrenecek; dijital dünyanın değişen pazarlama taktiklerini ve bilgi teknolojilerini nasıl kullanacağınızı kavrayacaksınız.

Kimler katılmalı?

• İş hayatına yenilikçi bir bakış açısı ile yaklaşmak isteyenler
  • Kendi işini kurmak isteyen girişimciler
  • Yenilikçi hedeflerle rekabet gücünü artırmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler ve Girişimler)
  • Yenilikçilik kültürü ile değer yaratmak isteyen kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları
  • Çalıştıkları kurumlarda yenilikçi atılımlarla fark yaratmak isteyenler
  • Üniversiteden yeni mezun veya son sınıfta okuyan yenilikçi girişimci adayları

PROGRAM

Dersler Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde sınıf içi olarak verilmektedir. Tüm program 8 hafta sürmekte olup, her hafta 3'er saatlik 4 oturumdan oluşmaktadır. 2 oturum hafta içi akşam saatlerinde, diğer 2 oturum Cumartesi günü tam gün olarak gerçekleştirilmektedir.

Dersler:

Modül 1: İnovasyon

• İnovasyon Kültürü ve Yenilikçi Yaklaşımlar
  • İnovasyon Ekonomisi
  • İnovasyon Politikaları ve Fonlar
  • Girişimcilik ve İş Planı
  • Yenilikçi Yaklaşımlarla Pazarlama
  • Yenilikçi Yaklaşımlarla Finans
  • Yenilikçi Süreçler ve Yönetimi
  • Yenilikçi Bilgi Teknolojileri ve E-Ticaret

Katılım Koşulları

Aşağıdaki koşullardan en az birini sağlayanlar Programa katılabilir.

• Lisans mezunu
  • Lisans son sınıf veya lisansüstü öğrencisi

Sertifika

Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) İnovasyon ve Girişimcilik Programı Uzmanlık Sertifikası sahibi olacaklardır.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından sunulan ders içerikleri TÜRKÇE olacaktır.