İnovasyon ve Girişimcilik Uzaktan Eğitim Uzmanlık Programı

İnovasyon ve Girişimcilik Sertifika Programı hızla değişen dünyada, şirketlere ve girişimcilere yenilikçi bakış açısı kazandırmayı, yenilikçi yaklaşımları iş kazanımlarına dönüştürmeyi ve yenilikçi ortamları yönetmek için gereken araç, beceri ve stratejileri öğretmeyi amaçlıyor.

İnovasyon ve Girişimcilik Sertifika Programına Neden Katılmalısınız?

Yeni Fikirler Geliştirme

Bu programla iş planı geliştirme ve yalın girişim yöntemlerini öğrenerek iş fikirlerinizi hayata geçirmeyi öğreneceksiniz.

Uygulayarak Öğrenme

Program boyunca güncel örnekler, vaka çalışmaları ve hayatın içinden stratejilerle uygulanabilir bilgiler edinerek, kısa sürede etrafınızda fark yaratacak, kendinizdeki değişimin farkına varacaksınız.

Uzmanından Öğrenme

Boğaziçi Üniversitesi’nin uzman kadrosunun bilgi birikimi ve yönlendirmeleriyle geleceğinize emin adımlarla ilerleyeceksiniz.

İşinizi Büyütme

Yenilikçi fikirleri açığa çıkarıp kısıtlı kaynaklarla şirketinizi nasıl büyütebileceğinizi, fonlara nasıl ulaşabileceğinizi ve maliyeti azaltıp gelirleri nasıl artırabileceğinizi öğreneceksiniz.

Satış - Pazarlama Stratejileri

Bu programla potansiyel müşterilerinize ulaşmak için gereken pazarlama ve satış stratejilerini öğrenecek; dijital dünyanın değişen pazarlama taktiklerini ve bilgi teknolojilerini nasıl kullanacağınızı kavrayacaksınız.

Uzaktan Online Eğitim Opsiyonu

Sınıf içi, uzaktan ve hibrit eğitim opsiyonları ile programınıza uyan seçeneği tercih edin.

Kimler katılmalı?

• İş hayatına yenilikçi bir bakış açısı ile yaklaşmak isteyenler
  • Kendi işini kurmak isteyen girişimciler
  • Yenilikçi hedeflerle rekabet gücünü artırmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler ve Girişimler)
  • Yenilikçilik kültürü ile değer yaratmak isteyen kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları
  • Çalıştıkları kurumlarda yenilikçi atılımlarla fark yaratmak isteyenler
  • Üniversiteden yeni mezun veya son sınıfta okuyan yenilikçi girişimci adayları

PROGRAM

Dersler online eğitim platformu üzerinden verilmektedir. Tüm program 12 hafta olup, 3 modülün her biri 3'er hafta sürmekte ve her modülün sonunda 1 hafta ara verilmektedir. Her modülde dersler eş zamanlı olarak verilir ve ders başına her hafta 2 yeni video olmak üzere haftalık 6 yeni video izlenmesi gerekir.

1. a) Ön Hazırlık:
  • Uzaktan eğitim platformunun tanıtımı ve kullanımı

1. b) Dersler:
  • Inovasyon Kültürü ve Yenilikçi Yaklaşımlar
  • Inovasyon Ekonomisi
  • Inovasyon Politikaları ve Fonlar
  • Girişimcilik ve İş Planı
  • Yenilikçi Yaklaşımlarla Pazarlama
  • Yenilikçi Yaklaşımlarla Finans
  • Yenilikçi Süreçler ve Yönetimi
  • Yenilikçi Bilgi Teknolojileri ve E-Ticaret

Katılım Koşulları

Aşağıdaki koşullardan en az birini sağlayanlar Programa katılabilir.

• Lisans mezunu
  • Lisans son sınıf veya lisansüstü öğrencisi

Uygulama

• Dersler üç modül halinde sunulmaktadır. Bunlar, inovasyon, girişimcilik ve bilgi teknolojileri üzerinedir. İlk modülde eşzamanlı olarak İnovasyon Kültürü, İnovasyon Politikaları ve İnovasyon Ekonomisi olmak üzere 3 ders alıyorsunuz. Ikinci modülde ise eş zamanlı olarak aldığınız 3 ders Girişimcilik, Pazarlama ve Finans. Üçüncü modülde ise eş zamanlı olarak 2 ders alıyorsunuz. Bunlar Yenilikçi Süreçler ve Yönetimi ile E-ticaret ve Bilgi Teknolojileri.
  • Her modül 3 hafta sürmektedir. Her ders icin her hafta iki yeni video yayınlanır. Aynı modüldeki dersler eş zamanlı olarak verildiğinden haftalık olarak 6 tane yeni video izlemeniz gerekir. Ayrıca her ders icin egzersizleri yapmanız ve tartışma gruplarına katılmanız gerekli. Dolayısıyla toplam olarak 4 aydan kısa bir zamanda eğitimi tamamlıyorsunuz.
  • Her dersin önemli bir bölümü, öğretim elemanının ders anlatımını içeren videolardan oluşacaktır. Dersler, örnek uygulamalar ve gerçek hayat deneyimlerini de içermektedir.
  • Ayrıca ders kapsamında, dersin öğretim elemanı gözetiminde ve uygun görmesi halinde online tartışma forumları, vaka çalışmaları, ödevler, okumalar, vb. uygulamalar da yer alacaktır. Uygulama detayları eğitimin içeriğine göre eğitmen tarafından belirlenecektir.
  • Katılımcıların talep etmesi halinde üniversitede yapılan bazı toplantı ve seminerlere katılım sağlanabilir.
  • Eğitim programı sonunda, başarı kriterlerini sağlayan katılımcılara ‘Uzmanlık Sertifikası’ verilecektir.

Sertifika

Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) İnovasyon ve Girişimcilik Programı Uzmanlık Sertifikası sahibi olacaklardır.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından sunulan online ders içerikleri TÜRKÇE olacaktır.