BOUN101 Online Lise Yaz Okulu 2. Dönem

BOUN101 ONLINE LİSE YAZ OKULU 2020

Boğaziçi Üniversitesi - BOUN101 Online Lise Yaz Okulu, sosyal izolasyon döneminde lise öğrencilerini değerli Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle interaktif derslerde buluşturuyor! Program, lise öğrencilerini dünya çapında bilimsel araştırmalar yürüten bilim insanlarıyla bir araya getirerek onlara en güncel bilimsel projeleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Biyomedikal alanındaki derslerden bilişsel psikoloji ve programlamaya, yaratıcı yazarlıktan yapay zekaya, çok sayıda alandan ders alma seçeneği sunan BOUN101 Online Lise Yaz Okulu, katılımcılarını farklı disiplinlerin araştırma yaklaşımlarının zenginliğiyle donatılmış verimli bir eğitimle karşılıyor.

Akademik derslerin yanında BOUN101 programına katılan her öğrenciye ayrıca açık olarak sunulacak olan rengarenk atölyelerle lise öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve öğrencileriyle de bir araya gelecek.

BOUN101 Online Lise Yaz Okulu haftada beş gün, günde iki blok ders içeren, iki haftalık bir programdan oluşmaktadır. Öğrenciler, Pazartesi-Çarşamba, Salı-Perşembe, Cuma günleri için açılacak her saat grubundan birer ders seçerek en az 1, en çok 5 dersten oluşacak programlarını takip edeceklerdir. Derslere ek olarak öğrenciler İzotomi® meslek envanteri ve online kariyer rehberliği görüşmesi paketini de programlarına ekleyebilirler.

Tarihler ve Ders Programı:

1.DÖNEM: 29 HAZİRAN - 10 TEMMUZ 2020

2.DÖNEM: 13 - 24 TEMMUZ 2020

Pazartesi-Çarşamba Dersleri

1.DÖNEM: 29 Haziran Pzt - 1 Temmuz Çrş - 6 Temmuz Pzt - 8 Temmuz Çrş

2.DÖNEM: 13 Temmuz Pzt - 17 Temmuz Cuma (15 Temmuz Çrş günü resmi tatil olduğundan o günün dersleri 17 Temmuz Cuma'ya alınacaktır) - 20 Temmuz Pzt - 22 Temmuz Çrş

Yapay Zekâ

Gençler İçin Yaratıcı Yazarlık: Hikâyenin Serüveni

Zeynep Uysal

Türkçe

Sosyal Bilimler Teknolojinin Neresinde?

Taylan Acar

Kariyer Seçiminde İlk Basamak

Sevgi Kesim

Türkçe

*"Tanı ve Terapi için Biyoteknoloji" dersi sadece 1.dönemde açılacaktır. Diğer tüm dersler her iki dönem için geçerlidir. Tüm dersler Türkçe olacaktır.

BOUN101 Öğrencilerine Özel Ek Atölyeler

Cuma 16:00-17:30

Sektör ve Mezun Buluşmaları Atölyeleri (Her dönemin ilk Cuma akşamı)

BOUN101 öğrencilerine akademik dersler sunmanın yanı sıra onları Boğaziçi kültürüyle ve ekosistemiyle tanıştırmayı da hedeflediğimiz için, lise öğrencileriyle mezunlarımızı buluşturmayı çok değerli buluyoruz. Farklı sektörlerden değerli mezunlarımızın iş hayatındaki tecrübelerini, dünyadaki değişimlere kendi kariyer yolculuklarında nasıl adapte olduklarını ve Boğaziçi felsefesinin onlardaki yansımasını samimi ve değerli bir buluşma ortamında lise öğrencilerine aktarmayı amaçlayan atölyelerimize tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Boğaziçi Öğrencileriyle Buluşma Atölyeleri (Her dönemin ikinci Cuma akşamı)

Üniversite hayatı, kendi içinde fırsatları, rekabet ortamı, ders içi ve ders dışı aktiviteleriyle, gerek zorlayıcı gerek öğretici deneyimleriyle her öğrenci için farklı bir deneyim sunar. Özellikle kültürü ve ekosistemiyle fark yaratan Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci olma deneyimini, lise öğrencilerine Boğaziçili öğrencilerinden birinci elden aktarmayı hedefleyen bu atölyelerde, samimi bir akran öğrenimi ve deneyim paylaşımı alanı yaratmayı hedefliyoruz. Tüm BOUN101 öğrencilerimizi, bölümlere ve üniversite hayatna dair sorularını Boğaziçili öğrencilere sorabilecekleri bu atölyelere bekliyoruz.

BOUN101 ONLINE LİSE YAZ OKULU EĞİTİM ÜCRETLERİ:

Öğrenciler en az 1, en çok 5 ders seçerek programlarını oluşturabileceklerdir. Buna ek olarak, izotomi envanteri ve online kariyer rehberliği görüşmesi paketini de programlarına ekleyebileceklerdir. Aşağıda ücret detaylarını bulabilirsiniz. Kayıt ve ödemeler www.buyem.boun.edu.tr adresinden gerçekleşecektir.

1 ders: 750 TL

2 ders: 1500 TL

3 ders: 2200 TL

4 ders: 2900 TL

5 ders: 3500 TL

İzotomi envanteri ve online kariyer rehberliği görüşmesi paketi: 300 TL

İZOTOMİ MESLEK ENVANTERİ + ONLİNE KARİYER REHBERLİĞİ GÖRÜŞMESİ:

Dr. Sevgi Kesim / Boğaziçi Üniversitesi Tanıtım Ofisi Koordinatörü & Öğretim Üyesi ve Öğrenci Koçu

İzotomi Meslek Envanteri Nedir?

İzotomi® kişinin mizacı, güçlü yönleri ve becerileri üzerinden farkındalığın sağlandığı bir kariyer belirleme envanteridir. Gencin potansiyelini, liderlik tarzını, düşünce tarzını, iletişim tarzını, motivasyonunun ardındaki özellikleri belirler. Ayrıca öğrenci için gelişim önerileri sunar, eğitim hayatı ve arkadaşlıkları, öğrenme tarzı ve öğrenme ortamları hakkında bilgi verir, öğrencinin mesleki eğilimlerini belirler.

Amaç: İzotomi envanteri ile öğrenciyle,

• Motivasyonu,
  • Potansiyelleri,
  • Düşünce tarzı,
  • İletişim tarzı,
  • Liderlik tarzı ve
  • Rahat ve stres altındaki davranışları üzerinde çalışılır.

Ayrıca öğrencinin sınav dönemini daha etkin bir şekilde kullanabilmesi için ihtiyacı olacak konulara dikkat çekilir.

• Gelişim önerileri sunar.
  • Güçlü yönlerini belirler.
  • Güçlendirilmesi gereken yönlerine dikkat çeker.
  • Risklerini belirtir.
  • Öğrencinin içindeki gizli potansiyelin ve kişinin güçlü yanlarının analizi için güzel bir raporlama yaparak değerlendirme fırsatı sunar.

Süre: 40 dakika online görüşme

Süreç: Meslek  envanterini öğrenci online olarak dolduracaktır. Envanter öğrenciye elektronik ortamda gönderilecek, sonrasında öğrenci ile online olarak rapor hakkında görüşme yapılacaktır. Görüşme süresi 40 dakikadır. Program bitiminden itibaren 1 ay içerisinde öğrencinin online görüşmeyi tamamlaması gerekmektedir.

DETAYLI BİLGİ VE KAYIT

BOUN101 Yaz Okulu 2020 için kayıt ve ödemeler www.buyem.boun.edu.tr adresinden yapılacaktır. Detaylı bilgi almak ve soru sormak isteyen öğrenci ve veliler sena.senceylan@boun.edu.tr mail adresi yoluyla ve 0212 359 73 62 aracılığıyla program sorumlusu Eda Sena Şenceylan’a ulaşabilirler.