Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvemiz 9 Ekim 2019 tarihinde düzenlendi...

Bu yıl ilk kez düzenlenen BUKSS'19'da "Dünyayı Kurtaracak Kahramanlar Aranıyor", "İş Dünyasında Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bakışı", "Kadının Güçlendirilmesi Neden Önemli?" ve "Proje mi? Sosyal Etki mi?" başlıklar ele alınırken, sosyal sorumluluğun artık bir "sosyal yatırım"' ve "zorunluluk" olduğu vurgulandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Yenal zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, son 20-30 yıl içinde iniş çıkışları hayli fazla, kaotik bir dünyada yaşandığını ifade ederek, bu sorunların artık sadece ekonomik değil kültürel ve sosyal alanlarda da kendini gösterdiğine dikkat çekti.

Günümüzde toplumsal mesafeler ve ayrışmaların daha fazla olduğunu dile getiren Yenal, toplumsal sürdürülebilirlik kavramının bu açından önem kazandığını belirtti.

BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise bir değişim çağının yaşandığını ve üniversitelerin de bu değişimden payını aldığını kaydetti.
Toplumla bütünleşerek, tüm paydaşlarla iş birliği halinde iş yapma kültürünün yaygınlaşmasının zorunluluk haline geldiğini aktaran Atabarut, "Boğaziçi, yeni nesil üniversite olarak toplumsal sorumluğunun farkında. 155 yılı aşan köklü kültürüyle Boğaziçi Üniversitesi ve BÜYEM olarak bu sorumluluğu hayata geçiren projelere imza atıyoruz." ifadelerini kullandı.